[tm_pb_section admin_label=”section”][tm_pb_row admin_label=”row”][tm_pb_column type=”2_3″][tm_pb_text admin_label=”Text” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]
Brownie z zasady jest miękkie i wilgotne. Najczęściej jest też ,,niskie”, bo nie dodajemy do niego proszku do pieczenia, ani sody.
- 200 g kaszy jaglanej (2 woreczki)
- 3 jajka
- 350 ml mleka lub napoju roślinnego
- 100 ml oleju rzepakowego
- pół szklanki ksylitolu, erytrolu lub cukru
- 3 czubate łyżki kakao
- żurawina suszona lub inne drobne suszone owoce (pół szklanki)
Kaszę przepłucz dokładnie ( 2-3 razy w gorącej wodzie- wylej wodę po każdym płukaniu). Następnie ugotuj i odcedź. Zmiksuj kaszę z resztą składników i wlej do małej formy. Piecz przez około 60 minut w 200 stopniach z bez termoobiegu.
[/tm_pb_text][/tm_pb_column][tm_pb_column type=”1_3″][tm_pb_image admin_label=”Image” src=”https://dietetykasmyka.pl/wp-content/uploads/2020/02/Brownie-z-kaszy-jaglanej-z-żurawiną.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/tm_pb_column][/tm_pb_row][/tm_pb_section]