[tm_pb_section admin_label=”section”][tm_pb_row admin_label=”row”][tm_pb_column type=”2_3″][tm_pb_text admin_label=”Text” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]
Mnóstwo mam martwi się, że dzieci nie chcą jeść jajek. Co wtedy robić? Oczywiście kombinować! Na szczęście to nie jest trudne, bo jajko skleja i zagęszcza.
W tym przepisie jajko dodaje smaku i wilgotności kanapce.
Oczywiście opcje smakowe tostów francuskich są niezliczone. Sama znajdź smak, który polubi Twoje dziecko.
Możesz je zrobić ze świeżego chleba czy bułki albo z pieczywa czerstwego.
– pieczywo
– 50 ml mleka krowiego lub roślinnego
– 1 jajko
– opcjonalnie cukier lub ksylitol, cynamon, kakao
Mieszamy wszystkie składniki i maczamy w tym pieczywo. Smażymy na patelni jedynie posmarowanej tłuszczem lub pieczemy w piekarniku (na posmarowanym tłuszczem papierze do pieczenia).
[/tm_pb_text][/tm_pb_column][tm_pb_column type=”1_3″][tm_pb_image admin_label=”Image” src=”https://dietetykasmyka.pl/wp-content/uploads/2019/08/tosty-francuskie-dla-dzieci.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”off” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/tm_pb_column][/tm_pb_row][/tm_pb_section]