Mus marchew-jabłko

Mus marchew-jabłko

Chyba nie znajdzie się niemowlaczek, który pogardzi tym smakiem. Słodkie jabłuszko jest delikatne, lekko strawne, zawiera błonnik, który reguluje pracę jelit. Marchewka oprócz tego , że jest zdrowa to zostanie na dłużej w małym brzuszku. Razem stworzą smaczny, zdrowy i sycący posiłek.

– 2 jabłko (najlepiej słodkie)
– 1 duża marchewka (lub dwie małe)

Marchewkę pokrój w kostkę i ugotuj na parze lub w niewielkiej ilości wody. Pod koniec gotowania dodaj pokrojone jabłka i gotuj jeszcze 2-3 minuty. Zblenduj całość bardzo dokładnie. Do musu możesz (ale nie musisz) dodać troszkę oleju lnianego, rzepakowego, mleko z piersi lub mleko modyfikowane (tłuszcz zwiększy przyswajalność prowitaminy A z marchewki).