Czekoladowa owsianka

[tm_pb_section admin_label=”section”][tm_pb_row admin_label=”row”][tm_pb_column type=”2_3″][tm_pb_text admin_label=”Text” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Najprostszy przepis na owsiankę

– 300 ml mleka świeżego 2-3,2%

– około 8 łyżek płatków owsianych

– 1-2 łyżeczki kakao

– 1 łyżeczka cukru lub ksylitolu lub miodu

 

Do garnuszka wlewamy mleko,  płatki i zagotowujemy co jakiś czas mieszając. Pod koniec gotowania dodajemy kakao cukier/ksylitol i mocno mieszamy, żeby się wszystko rozpuściło. Jeśli wybierasz miód to dodaj go dopiero, gdy kaszka lekko ostygnie- miód traci swoje prozdrowotne właściwości w gorącej wodzie. POLECAM WPIS-  UŁATWIAJĄCY WYBÓR MIODU 

Aby jeszcze bardziej podkręcić smak kaszki, możesz zetrzeć na górę trochę gorzkiej czekolady. Rewelacja! Moje dzieciaki zwykle proszą o dokładkę 🙂

[/tm_pb_text][/tm_pb_column][tm_pb_column type=”1_3″][tm_pb_image admin_label=”Image” src=”https://dietetykasmyka.pl/wp-content/uploads/2019/09/CZEKOLADOWA-OWSIANKA.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/tm_pb_image][/tm_pb_column][/tm_pb_row][/tm_pb_section]